Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka z grzybami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 982
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 982
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w mundurkach. Wystudź i obierz. Grzyby rozmroź, odsącz z nadmiaru wody i pokrój w plastry. Przesmaż je na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Do rondelka wlej wino, dodaj śmietankę i musztardę. Wymieszaj i podgrzej. Ziemniaki przekrój na pół i wydrąż z nich środki, tak, by powstały gniazdka. Zapiecz je na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 220°C. 6.
Na talerzach ułóż przesmażone grzyby i upieczone ziemniaki. Do środka każdego z nich wlej sos śmietankowo-musztardowy. Możesz je także posypać świeżym majerankiem.
<strong>Czas: 80 min. 1 porcja = 370 kcal.</strong>Źródło: Kurier TV