Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gniazdka z jajkami i anchois"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 67
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 67
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
Pomidory umyj, odkrój górną część (ok. 1/4) i wydrąż z nich środki. Miąższ odłóż na później.
Tak przygotowane gniazdka odwróć, tak, żeby wyciekł z nich cały sok, a już po kilku minutach wyściel je umytymi oraz osuszonymi liśćmi sałaty masłowej.
Filety anchois pokrój delikatnie w kosteczkę, a szczypiorek umyj i posiekaj.
Jajka wbij do miseczki, roztrzep je, po czym wymieszaj z solą i pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzej masło. Wlej przygotowaną masę i usmaż jajecznicę.
Gdy lekko się zetnie, dorzuć pokrojony w kostkę miąższ z pomidorów oraz filety rybne. Na koniec dosyp szczypiorek i całość wymieszaj.
W wydrążonych pomidorach z sałatą umieść farsz, a wierzch posyp odrobiną słodkiej papryki. Danie podawaj ze świeżą bagietką.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Telemax