Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gniazdka z rzeżuchą po benedyktyńsku"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 61
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 61
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj szczyptę soli, masło i żółtka. Wlej 1–2 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Zawiń je w folię. Włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Foremki do tarteletek posmaruj masłem, oprósz mąką. Ciasto ponownie połóż na stolnicy oprószonej mąką. Rozwałkuj. Wytnij krążki. Wylep nimi foremki. Piecz 20 minut w 180 st.
Zagotuj 1 litr wody z octem, posól. Do gotującej się, ale nie wrzącej wody włóż łyżkę cedzakową. Na nią wbijaj po 1 jajku i gotuj, aż się zetnie. Wyjmij, ostudź. Do każdej z babeczek włóż porcję rzeżuchy. Na tym ułóż jajko. Posyp kosteczkami pomidora.Źródło: Tina