Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gniazdka ziemniaczane z wątróbką"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4971
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4971
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1384
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 145
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 53
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4824
Składniki
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa
Ziemniaki ugotuj. Utłucz, wyrób z masłem i mlekiem, przypraw. Uformuj gniazdka. Piecz 5-10 min w 180°C.
Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj wino, oczyszczone wątróbki, posyp szałwią, solą i pieprzem. Duś 5 min. Szpinak przygotuj wg przepisu. Ułóż na gniazdkach, na nim wątróbki.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie