Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi to wloska wersja polskich kopytek, ja proponuje dla tych ktorzy lubia konkretny smak cebuli, czosnku i parmezanu ! Oczywiscie mozna zrobic tez naturalne albo buraczkowe, albo szpinakowe to juz wg upodoban ja polecam sprobowac ta wersje !
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
do zmielonych ziemniakow dodajemy make jajko, przetarty czosnek i cebule oraz parmezan i przyprawy,
wyrabiamy na jednolita mase, i forujemy kluski ja do miesa w kawalku preferuje takie wieksze jak na zdjeciu, ale do samego sosu albo do zapiekania mozna formowac normalne malutkie kluseczki i lekko przycisnac widelcem nadajac ksztaltu,
wrzucac na gotujaca sie wode; gotowac okolo 4 -5 minut az wyplyna na wierzch, podawac prosto po ugotowaniu albo zrobic wczesniej i tak jak ja pokazuje w tej wersji odsmazyc lekko na patelni na lyzce masla posypujac parmezanem z ziolami, smacznego