Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi z beszamelem"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 113
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12616
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 76
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 43
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 113
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12616
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 76
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 43
Składniki
Szpinak wrzuć do wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie odsącz, wystudź i drobno posiekaj. W misce wymieszaj ricottę, starty parmezan (trochę odłóż do dekoracji), szpinak, jajko i sól. Dodaj mąkę i wymieszaj.
Wyrobione ciasto podziel na 4 części. Z każdej utwórz cienki wałek i pokrój. Kluseczki wrzuć na lekko osolony wrzątek i zagotuj. Masło rozpuść w rondelku, dodaj mąkę i podsmaż.
Wlej mleko i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Kluski podawaj z sosem i parmezanem.Źródło: Na żywo