Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe danie. Kombinacja sera z niebieską pleśnią, fig i orzechów laskowych w zestawieniu z gnocchi, a wszystko na ciepło. Żeby smaki pięknie się uwydatniły, po wyjęciu z piekarnika zostaw przed podaniem na 5 minut.
Blaszka o wymiarach około 20x20
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 198
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 206
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Duży garnek napełnij wodą, doprowadź do wrzenia, wrzuć gnocchi i gotuj około 2 minuty. Dobrze odsącz gnocchi i wysyp na blaszkę takiej wielkości, aby wszystko było w jednej warstwie, ale jednocześnie blisko siebie. Wymieszaj crème fraiche z solą i odrobiną świeżo mielonego pieprzu, polej tą mieszanką gnocchi. Posyp połamanym w kawałki serem i ułóż pomiędzy kawałki fig. Polej odrobiną miodu każdą firmę. Posyp siekanymi orzechami i wstaw danie na 30 minut do piekarnika. Po 30 minutach wyjmij. Przygotuj sałatkę. Wymieszaj rukwię, sok z cytryny i oliwę. Przystrój zapiekankę kilkoma listkami, a resztę podaj jako sałatkę.