Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z pieczarkami"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1019
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1171
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11904
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1019
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1171
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11904
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę, wrzuć stopniowo gnocchi, ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Kluseczki odcedź na sitku. Pieczarki oczyść, pokrój na połówki. Pomidory suszone potnij na kawałeczki.
Wysmaż boczek i zdejmij z patelni (zostaw tłuszcz). Podsmaż pieczarki. Do grzybów dodaj gnocchi oraz suszone pomidory. Dodaj ponownie kosteczki boczku. Zalej całość śmietaną i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem. Danie wyłóż na talerze i udekoruj listkami bazylii. Czas przygotowania: 30 minut 420 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień