Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gnocchi z pomidorami"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 363
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj. Zmiel w maszynce, wymieszaj z jajkami, mąką i masłem. Wyrób ciasto i uformuj wałeczki. Pokrój je na małe kawałki. Każdy kawałek spłaszcz widelcem tak, aby odcisnęły się paski.
Gotuj partiami w osolonej wodzie, aż wypłyną na powierzchnię. Na rozgrzanej oliwie usmaż cebulę. Dodaj pomidory.
Całość gotuj na wolnym ogniu przez godzinę, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dopraw sos solą i pieprzem. Gnocchi wyłóż na talerz. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii i posyp parmezanem.Źródło: Na żywo