Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki bez zawijania"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Kapustę sparzam i siekam. Pieczarki myję, oczyszczam i kroję w kostkę. Cebulę drobno siekam i podsmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę. Dokładam mięso i doprawiam. Ryż gotuję i studzę.
Kapustę mieszam z ryżem i mięsem. Dodaję jajko oraz przyprawy. 3. Z masy formuję gołąbki. Każdy obtaczam w bułce tartej. Smażę na oleju na złoty kolor. Czasami podaję polane sosem pomidorowym albo pieczarkowym.
Idealnie smakują też w połączeniu z surówką kapusty pekińskiej.
40 min
Porcja 350 kcal
Przepis na 4-6 porcjiŹródło: Kobieta i życie