Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ubrane gołąbki . Lecz smakowo takie same jak tradycyjne .
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Ryż gotujemy około 10 minut ( tak żeby w po przegryzieniu był lekko twardy ) . Mięso myjemy i mielimy , pieczarki obieramy i kroimy w pół plasterki , cebulę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na maśle razem z pieczarkami . Kapustę kroimy drobno następnie sparzymy wrzątkiem lub lekko przegotowujemy .
Wszystko przekładamy do miski dodajemy jajko , bułkę tarta i wyrabiamy na jednolitą masę na sam koniec doprawiamy do smaku przyprawami . Formujemy klopsy ( u mnie po 100 g każdy) i obsmażamy delikatnie z każdej strony na małej ilości oleju .
Sos pomidorowy - bulion przekładamy do garnka dolewamy passate i przecier pomidorowy zagotujemy następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę i przyprawy . Do gotowego sosu przekładamy usmażone gołąbki .
Dusimy około 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 °C lub na małym ogniu .