Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
- Ryż gotujemy na półmiękko. - Kapustę drobno kroimy lub ścieramy na tarce. - Solimy wygniatamy i odstawiamy na ok. 15 minut. - Odciskamy z nadmiaru wody. - Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. - Do miski z kapustą dodajemy ryż, mięso mielone, cebulę czosnek, kaszę mannę, jajko oraz przyprawy sól, pieprz, majeranek. - Mieszamy i formujemy gołąbki na kształt kotletów. - Smażymy z obydwu stron.Podsmażone gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewam przetartymi pomidorami . - posypuje pietruszką i przykrywamy. - wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni bez termoobiegu na ok. 45 minut.