Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania z dodatkiem mięsa mielonego z indyka, jarmużem w sosie pomidorowym.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Składniki
1. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy. 2. Jarmuż kroimy drobno i dodajemy do cebuli. Chwilkę wszystko przesmażamy. 3. Przygotowujemy sos z pomidorów w puszce, koncentratu pomidorowego, bulionu oraz masła. przyprawiamy solą, pieprzem oraz wędzoną papryką słodką. 4. Do miski przekładamy mielone mięso z indyka, podsmażoną cebulę z jarmużem, suchy ryż, jajka oraz bułkę tartą. Dodajemy zioła prowansalskie i sól oraz pieprz. Mieszamy dokładnie. 5. Formujemy w małe kotlety i podsmażamy chwileczkę z dwóch stron na patelni. 6. Na dno naczynia żaroodpornego dajemy cienką warstwę sosu pomidorowego i kładziemy na nią podsmażone kotleciki. Następnie resztą sosu polewamy na wierzch gołąbków. 7. Gołąbki pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około godziny. 8 Gołąbki możemy podawać z ziemniakami lub chlebem.