Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi gołąbki ręka do góry ? mam dziś dla was szybszą wersję gołąbków bez zawijania w kapustę
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Składniki
Sparzyć kapustę w osolonej wodzie i ugotować ryż w woreczkach pozostawić do ostygnięcia. Następnie do miski dodać wszystkie składniki oraz poszatkowaną sparzoną kapustę i całość wymieszać do połączenia się składników
Z przygotowanej masy formować gołąbki a następnie układać na rozgrzanym oleju i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przekładać na dużą patelnię wyłożoną liśćmi sparzonej kapusty
Do usmażonych i przełożonych na dużą patelnię gołąbków wlać przygotowany sos pomidorowy i dodać ziela oraz liście laurowe, zagotować a następnie zmniejszyć ogień pod patelnią i na bardzo wolnym ogniu dusić pod przykryciem przez godzinę i 15 minut