Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki dolma"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 122
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 122
Składniki
Opłucz liście winogron, przebierz, odłóż gorsze. farszu wymieszaj, dopraw.
Łyżkę farszu ściśle zawijaj w jeden liść. Liście winogron, które nie nadawały się do gołąbków, umieść na dnie naczynia żaroodpornego. Ułóż na nim dolma, podlej wodą, skrop oliwą, nakryj i piecz w piekarniku ok. 45 min. Ostudź w naczyniu i podaj.Źródło: Świat kobiety