Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki faszerowane kaszą gryczaną"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 243
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 171
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 243
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 171
Składniki
Kapustę sparz, zdejmij liście i wytnij nerw. Kaszę gryczaną ugotuj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę. Dodaj oczyszczone pieczarki, dosyp przyprawy i wbij jajka. Całość wymieszaj z kaszą.
Na każdy liść kapusty nałóż po łyżce przygotowanego farszu. Zwiń gołąbki i umieść je ciasno w garnku.
Wlej bulion wymieszany z przecierem pomidorowym. Dodaj sól i pieprz. Gotuj potrawę ok. 30 minut.Źródło: Kurier TV