Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z dużej głowy kapusty zrobiłam pieczony warstwowy placek z farszu od gołąbków i kapusty
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 130
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 130
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
Dno brytfanki smarujemy masłem. Kładziemy kilka drobnych kawałków masła.
Układamy warstwę sparzonych liści kapusty.
Na tak wyłożoną warstwę nakładamy warstwę farszu, posypujemy marchwią i zieleniną.
Nakładamy następną warstwę z liści kapusty.
Na nią farsz, posypujemy zielenina.
Całość przykrywamy warstwą kolejną z liści, posypujemy zieleniną, układamy kilka kawałków masła i wlewamy szklankę wody z rozmieszaną domową kostką rosołową.
Brytfankę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni, od czasu do czasu doglądając stan upieczenia.
Upieczoną troszkę studzimy i ciepłą wykładamy na półmisek.
Kroimy w grube plastry i zajadamy :) Smacznego:)