Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki litewskie"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2208
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 147
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2208
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 147
Składniki
Kazimiera Grzywna z Chełma
na 6 porcjI:
Zagotuj wodę z dodatkiem niewielkiej ilości octu oraz cukru. Umyj i obgotuj kapustę. Następnie oddziel liście.
Mięso przepuść przez maszynkę. Twaróg utrzyj z żółtkami i musztardą. Dodaj sól, pieprz i orzechy. Po- łącz z mięsem.
Gotowym farszem nadziej obgotowane liście kapusty. Nie zapomnij wyłożyć nimi także dna naczynia żaroodpornego.
Jabłka dokładnie umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Skrop je sokiem z cytryny. Wymieszaj z cukrem. Następnie starte jabłka rozłóż na liściach kapusty, a na nich ułóż gołąbki.
Polej warzywnym bulionem i duś pod przykryciem do miękkości. Na koniec duszenia dopraw potrawę miodem i imbirem.Źródło: Super TV