Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inaczej bo dopiekane w piekarniku, opłaca się wypróbować, polecam.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1034
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1218
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12449
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1034
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1218
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12449
Składniki
► Do garnka z wodą wkładamy główkę kapusty i gotujemy przez około 10 minut. / studzimy /. Z każdego liścia " ściąć " rdzenie ( grubsze " nerwy " ). Kilka liści odłożyć na pózniej. ► Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do mięsa dodajemy uprzednio podsmażoną cebulę i ugotowany ryż ( ryż gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie ) / dokładnie mieszamy /. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i na każdy liść nakładamy powstałą masę / zawijamy /. ► Na dno dużej bratfanny kładziemy osolone, popieprzone i popaprykowane żeberka wieprzowe i na nich warstwami układamy gołąbki. Bratfanne przykrywamy pokrywą i wkładamy do piekarnika na około 60 minut w temperaturze 180C / Termoobieg /.