Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej odsłony gołąbków na pewno jeszcze nie próbowałeś! Jak połączyć mięso mielone, kremowy sos pomidorowy, parmezan i kapustę? Sprawdź w naszym przepisie.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 40
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 235
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 40
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Najpierw przygotuj kapustę. Przyda ci się do tego ostry nóż, aby wykroić twardy głąb. Przełóż do garnka, zalej wodą, wsyp szczyptę soli i zagotuj. Zmniejsz moc palnika i czekaj około 15-20 minut aż liście się sparzą i będą bardziej miękkie.
W tym czasie możesz przygotować mięso. Połącz je z jajkami, ugotowanym ryżem, startą lub drobno pokrojoną cebulką, majerankiem, solą i pieprzem. Wyrób jednolitą masę.
Z ugotowanej kapusty przygotuj liście. Na każdym z nich ułóż farsz mięsny i zawiń. Układaj gołąbki jeden obok drugiego, dosyć ciasno, w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym uprzednio olejem.
W rondelku zagotuj passatę, dodaj pietruszkę, sól i pieprz. Wlej śmietankę i wsyp parmezan. Zamieszaj i ponownie doprowadź do wrzenia. Gorącym sosem zalej gołąbki.
Wstaw danie do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piecz około godziny.