Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiem tak gołąbki tarte wigilijne przechodzą z pokolenia na pokolenie.Niby nic specjalnego,ale w ten magiczny dzień smakują cudownie.Polecam warto spróbowac:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10394
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10394
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 256
Składniki
Kapustę parzymy,ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będzie mięki,nie rozgotowany.Ziemniaki trzemy na tarce na najmniejszych oczkach,cebulę kroimy w kosteczkę i dusimy na margarynie.Gdy ryż już się ugotuję i ostygnie mieszamy razem, z ziemniakami z cebulką tylko dodajemy połowę z patelni,bo drugą będzie nam potrzebna do omasty.I doprawiamy do smaku i zawijamy w liście kapusty
.Gotujemy godzinę w zależności od kapusty czy nie będzie jeszcze twarda.No i robimy omastę z tej reszty cebulki,co była duszona wcześniej.Do cebulki dodajemy całą śmietana,mieszamy i doprawiamy do smaku.Ugotowane gołabki nakładamy na talerze polewamy omastą i nic innego nie zostaje jak zajadanie się.Gołąbki można zrobic też z kasza zamiast ryżu i też są rewelacyjne.