Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe smaczne gołąbki w liściach chrzanu i w sosie chrzanowym. Liście kiszę w słoikach po kwaszonych ogórkach. Kilka dni i liście są gotowe.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 106
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 71
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 125
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 106
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 71
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 125
Składniki
Z liści chrzanowych odcinam zdrewniałe łodygi, nie naruszając liści. Liście zwijam i wkładam do słoika z wodą po kiszeniu ogórków. Po kilku dniach są gotowe. Mięso mieszam z kaszą, zmiażdżonym czosnkiem, listkami oregano i doprawiam. Łyżką nakładam mięso na liście chrzanu zwijam i brzeg spinam wykałaczką. Na spód szerokiego garnka kładę 2 liście chrzanu, układam gołąbki i zalewam minimalną ilością wody lub bulionu. Tak żeby pokryć gołąbki. Gotuję ok 30-45 minut. Sos. Na oleju smażę posiekaną cebulę. Wlewam śmietanę,trochę bulionu z gotowania gołąbków, dodaję chrzan, doprawiam solą, pieprzem i cukrem.Gotuję do delikatnego zgęstnienia.