Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z bogatym kolorowym wnętrzem. Do farszu oprócz mięsa i ryżu użyłam resztek warzyw, które zalegały w lodówce. Dzięki temu nic się nie zmarnowało, a gołąbki w przekroju wyglądają niezwykle apetycznie.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Z kapusty wycinamy głąb. Kapustę sparzamy. Ostrożnie oddzielamy liście. Z liści wycinamy zgrubienia. Mięso mielimy. Ryż gotujemy na sypko. W misce mieszamy, ryż z mięsem, pokrojonymi warzywami. Przyprawiamy solą, pieprzem i sosem worcestershire.
Składniki farszu mieszamy.
Farsz zawijamy w liście. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie. Zalewamy passatą pomidorową. Pieczemy w 180°C około godziny. Gołąbki podajemy polane sosem i posypane natką pietruszki.