Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich gołąbków nie jedliście. Smak rzuca na kolana.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Liście kapusty umyć. Ziemniaki obrać utrzeć na tarce o małych otworach. Do mięsa wbić jajko, dodać ziemniaki, płatki, dokładnie wymieszać.
Na liściu kapusty ułożyć porcję farszu.
Zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi zrobić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Gołąbki zalać szklanką osolonej wody, przykryć naczynie, wstawić do piekarnika i piec 30 minut. Wyjąć , zalać przecierem wymieszanym z bazylią.
Wstawić jeszcze raz do piekarnika i piec 15 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.