Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki w sosie pieczarkowym"
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 89
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 88
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5572
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 673
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 89
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 88
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5572
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 673
Składniki
Ryż ugotuj w 4 szklankach wody. Odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce. Cebule posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso, usmaż. Dodaj ryż, przypraw.
Kapustę obierz z wierzchnich liści, wytnij głąb. Zalej wrzątkiem, gotuj kilka minut. Oddziel liście, wytnij zgrubienia, ostudź. 3 Na dnie rondla ułóż kilka liści kapusty.
Na pozostałych liściach ułóż farsz, zwiń. Ułóż w rondlu łączeniem do dołu, zalej gorącym bulionem, dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu 30-40 min.
Sos: cebule posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, duś kilkanaście minut. Wlej pół litra wody, zagotuj. Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką, zagotuj, przypraw. Polej gołąbki.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie