Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki w sosie pomidorowym"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 271
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
1. Kapustę sparz. Zdejmij z niej kilka warstw liści, wytnij z nich lub zbij głąb. Grzyby namocz w wodzie. Gotuj je 20 minut, odcedź, posiekaj. Wsyp kaszę do 2 szklanek wody, gotuj 15 minut na małym ogniu, odcedź. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj grzyby, kaszę, wymieszaj.
Na każdy liść kładź łyżkę farszu, zawijaj ściśle gołąbki. Jeśli liście są małe, możesz każdy z gołąbków przewiązać białą nitką. Na dnie garnka połóż kilka liści. Ułóż ciasno gołąbki, zalej wodą, przykryj liśćmi, gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę, smaż chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Dodaj do sosu od gołąbków, wymieszaj. Gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj z ziemniakami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień