Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gołąbki z kaszą zawijane w świeżej kapuście.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 94
Składniki
Kapustę lekko gotuję , oddzielam liście i wycinam twarde części.Koperek drobno siekam.
Mięso wkładam do miski , dodaję kaszę połowę koperku , doprawiam solą i pieprzem. Mieszam dodając ok. 100 ml. zimnej wody. Robię kulki jak na klopsy i zawijam w liście.
Boczek kroję w kostkę i umieszczam w garnku. Jeżeli zostały mi jakieś liście kapusty układam 3-4 na boczek. Umieszczam na nich warstwą gołąbków, posypuję koperkiem i smaruję częścią koncentratu. Resztę gołąbków układam na górę smarując resztą przecieru.
Na około 3 minuty wstawiam garnek na ogień, następnie podlewam wodą do zalania gołąbków. Duszę pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 minut.