Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z kaszą i grzybami
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Składniki
Grzyby opłukać, namoczyć w wodzie przez całą noc. Po tym czasie ugotować z dodatkiem soli. Po ugotowaniu pokroić w drobną kostkę. Można do dodatkowo krótko podsmażyć. Liście kapusty sparzyć. Po przestudzeniu ściąć twardy nerw. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Kaszę ugotować do miękkości zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W misce wymieszać kaszę z grzybami i cebulką i jajkiem. Doprawić solą oraz pieprzem. Dodatkowo można dodać świeżo posiekanej natki pietruszki. Farsz nałożyć na liście i zwinąć gołąbki. Na gnie garnka ułożyć pozostałe liście kapusty kapusty włożyć gołąbki, podlać wodą do 2/3 wysokości gołąbków. Przykryć pozostałymi liśćmi kapusty, docisnąć talerzykiem. Gotujemy ok. 30-40 minut lub do miękkości kapusty. Smacznego!