Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana to świetny pomysł na oryginalne jarskie gołąbki.
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 185
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 117
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 185
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 117
Składniki
Ugotuj kaszę w 1 l posolonej wody (powinna być lekko niedogotowana). Odcedź. Posiekaj cebulę i pieczarki. Marchewkę i seler zatrzyj na tarce. Na oleju podsmaż cebulę i pieczarki, dodaj marchewkę i seler. Chwilę duś razem. Wymieszaj z kaszą. Przypraw solą i pieprzem.
Kapustę sparz, podziel na pojedyncze liście. Pościnaj zgrubiałe nerwy. U nasady liści kładź po porcji farszu. Boki załóż do środka. Zwiń roladki. Gotowe gołąbki ciasno układaj w nasmarowanym tłuszczem rondlu. Zalej 1,5 l wody, posól. Dodaj listek laurowy.
Na wolnym ogniu duś godzinę. Podawaj obsmażone na oleju, póolane gęstą kwaśną śmietaną.