Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liście z buraczka żółtego, mają podobny smak jak kapusta ( nie są tak wyraziste jak od buraczków czerwonych ). Zrobiłam na próbę parę sztuk. Smakują jak gołąbki w kapuście włoskiej.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Składniki
Liście buraczków umyj , sparz gorącą wodą. Ryż ugotuj na pół twardo , odsącz, dodaj do mięsa mielonego.
Dodaj przyprawy : sól, pieprz, majeranek , mąkę ziemniaczaną, wymieszaj.
Farsz zawijaj jak normalne gołąbki. Układaj ciasno w garnku. Podduś 15 minut w wywarze ( rosole co tam masz akurat ). Smacznego !!!