Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z mielonką"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 58
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 129
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9445
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 186
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 58
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 129
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9445
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 186
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 32
Składniki
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Połowniak ze Stalowej Woli
Głąb wytnij, kapustę zalej wodą, zagotuj. Osącz, podziel na liście. Ryż i kaszę ugotuj osobno. Odcedź. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mielone, podsmaż. Pieczarki pokrój, podduś osobno na oleju. Mielonkę podziel na kawałki. Ryż, kaszę, mięsa i pieczarki wymieszaj, przypraw.
Farsz ułóż na liściach kapusty, zwiń. Gołąbki ciasno ułóż w rondlu. Dwie filiżanki wody zagotuj, wlej sok pomidorowy, wymieszaj, przypraw. Zalej gołąbki. Piecz godzinę w 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie