Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Umiejętne połącznie liści kapusty z mięsem wieprzowym plus przyprawy, wywołuje skutek niepochamowanego apetytu. Jeżeli jeszcze potrawa smakuje, to czegoż chcieć więcej... Smacznego. Cezar
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 259
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 52
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
1) Ugotuj ryż w garnku z osoloną wodą. Następnie odsącz wodę i poczekaj do momentu aż ryż wystygnie. 2) Obierz i drobno posiekaj w kosteczkę 3 cebule. 3) Patelnię rozgrzej z 2-3 łyżkami oleju następnie zeszklij na niej cebulę, aż zrobi się miękka i złota. Cebulę odstaw na bok do wystygnięcia. 4) Teraz przygotuj duże liście kapusty. Ustaw na gazie duży garnek, tak aby zmieściła się do niego w całości kapusta. Zalej ją wodą (około 1/3 garnka) i zagotuj. Przed włożeniem kapusty do garnka usuń z niej wierzchnie liście. Gotuj kapustę około 10 minut. 5) Przygotuj nadzienie-farsz do gołąbków. Wymieszaj porządnie mielone mięso z ryżem, dodaj przestudzoną cebulę, która wcześniej była podsmażona, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj saszetkę bulionu KNORR, którą wcześniej rozpuść w szklance wrzątku. Wymieszaj porządnie całość. 6) Ostrożnie wyciągnij kapustę z gotującej wody. Trzeba delikatnie oddzielić liście kapusty, nałożyć na nie farsz i zawinąć. 7) Tak przygotowane pozwijane gołąbki wkładamy do dużego, żaroodpornego naczynia. 8) Rozgrzewamy patelnię na oleju, dodając pozostałe 3 cebule, obrane i pocięte w paski, podsmażamy je na złoty kolor. Mieszamy przy tym całość, by uniknąć przypalenia. 9) Dodajemy do cebuli śmietanę w całości i wszystko zagotowujemy. 10) Dodajemy też posiekany koperek. 11)Doprawiamy solą do smaku, dolewamy 2 szklanki wody i gotujemy ok. 5 minut, ciągle mieszając. 12)Następnie wlewamy ten sos do naczynia żaroodpornego, które przykrywamy pokrywką. Wkładamy naczynie do piekarnika, który wcześniej rozgrzewamy do 180 stopni, na około 1,5 godziny (aż kapusta na gołąbkach będzie miękka). Gołąbki podajemy z ziemniakami, polane sosem. Smacznego. Cezar