Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę czasochłonne ale jakie pyszne ...
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 706
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 34
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 79
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 706
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 34
Składniki
F A R S Z Mięso mielone mieszamy z ryżem i doprawiamy do smaku przyprawami .
GOTOWANIE KAPUSTY Wycinamy głąb kapusty następnie gotujemy wodę z odrobina oleju i soli i wkładamy kapustę do garnka . W trakcie gotowania odrywamy kolejne liście. Resztę kapusty można wykorzystać do bigosu .
Na dno garnka układamy warstwę liści kapusty
Zwijamy gołąbki i układamy je w garnku.
Jeśli zostanie farsz można go zamrozić. I wykorzystać go następnym razem.
Całość przykrywamy liśćmi i wlewamy trochę wody z gotowanej kapusty oraz dodajemy koncentrat pomidorowym .
Gołąbki gotujemy przez około godzinę.
Smacznego