Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna jest na półmetku, a dania z młodej kapusty tylko wiosną są najsmaczniejsze, polecam.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 70
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
wykonanie farszu do gołąbków: Wcześniej zmielone mięso wieprzowe, mieszamy z ugotowanym, ostudzonym ryżem, przyprawiamy solą,pieprzem ziołowym, czosnkiem.
W dużym garnku zagotowujemy wodę w której będziemy parzyć kapustę. Obrywamy z kapusty pierwsze niepotrzebne liście. Parzymy główkę kapusty i delikatnie zdejmujemy sparzone liście.
Odcinamy twarde łodygi z liścia i nakładamy wcześniej przygotowany farsz. Formujemy gołąbki, zawijając liść z nałożonym farszem.
Na dno garnka układamy 2-3 liście z kapusty, liście laurowe i ziele angielskie.
Układamy uformowane gołąbki. Ułożone w garnku gołąbki zalewamy osoloną wodą pomieszaną z pokrojoną zieleniną oraz z 2 łyżkami domowej kostki rosołowej.
Przykrywamy 2 liśćmi z kapusty i gotujemy do miękkości kapusty, ja gotowałam 30 minut od momentu wrzenia wody.
Smacznego!!!