Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzinową. Gołąbki równie dobrze sprawdzą się na pyszny obiad dla całej rodzinki. Przepis bardzo prosty a gołąbki bardzo smaczne, można je podać tylko gotowane z ketchupem lub podpieczone w piekarniku albo na patelni również w towarzystwie ketchupu. Polecam
garnek, miska, nóż , patelnia,
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 157
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 175
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19145
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 69
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 157
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 175
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19145
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 69
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb , włożyć do garnka z gotującą wodą i sparzać ok. 3 - 5 minut. Sparzone liście, które odchodzą z kapusty zdjąć i odkładać na boku odcinając gruby nerw. Przygotować farsz; Ryz ugotować do miękkości według opisu na opakowaniu. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, również boczek wędzony pokroić w kostkę. Na patelnię włożyć pokrojony boczek i podsmażać do wytopienia, pod koniec dodać pokrojoną cebulę, wystudzić. Mielone przełożyć do większej miski, dodać ugotowany wystudzony ryż oraz zawartość patelni i wszystkie przyprawy, całość dokładnie wymieszać. Liście rozłożyć nakładać przygotowany farsz, boczne krawędzie liścia zwinąć do środka do siebie, a następnie zwiń je w rulon, przytrzymują ręką farsz. Gotowe gołąbki układać na tacy , a następnie jak lubimy - albo zapiec w piekarniku lub na patelni, albo ułożyć warstwami w garnku i dusić do całkowitej miękkości. Smacznego
Sparzone liście odkładamy na bok , ścinając gruby nerw.
Przygotowanie farszu.
Przygotowanie gołąbków.
Gotowe do podania.