Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na niedzielny obiad lub znudziły Ci się tradycyjne gołąbki oto przepis właśnie dla Ciebie. Takich gołąbków jeszcze nie jadłeś/aś. Spróbuj przekonaj się sam/a.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
1. Kapustę myję, przekładam do garnka, zalewam wodą i obgotowuję. Ryż gotuję w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzę. 2. Mięso mielone przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną drobno pokrojoną cebule, obraną startą na tarce o dużych oczkach marchew, ugotowany ryż, wsypuję majeranek, paprykę ostrą, sól. Masę mięsną dokładnie wyrabiam.
3. Na każdym liściu kapusty układam mięso i zwijam w roladki.
4. Roladki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam wodą, wsypuję Vegetę i pod przykryciem piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu gołąbki przekładam do innego naczynia a sos z pieczenia wlewam do rondelka, dodaję przecier pomidorowy i gotuję do chwili zagotowania i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Sosem polewam gołąbki i układam pokrojoną w plasterki mozzarellę. Chwilkę zapiekam w piekarniku do chwili rozpuszczenia się mozzarelli.
6. Gotowe. 7. Smacznego.