Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pęczakiem i sosem pomidorowym"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 12
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 192
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 12
Składniki
130 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji 2,40 gr • Przepis na 7-8 porcji.
Kaszę przepłukuję i gotuję w osolonej wodzie. Z kapusty wykrawam głąb, wkładam ją do gotującej się wody. Gdy liście lekko zmiękną, odsączam ją i lekko studzę. Delikatnie odrywam liście i ścinam z każdego zgrubienia.
Cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Mięso mieszam z kaszą, wbijam jajko, dodaję cebulę, lubczyk, pietruszkę. Przyprawiam solą i pieprzem, mieszam. Farsz nakładam na liście, ciasno je zwijam.
Na dnie garnka układam liście kapusty, na to gołąbki – ściśle jeden przy drugim. Zalewam je bulionem wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Duszę pod przykryciem ok. 1 i 1/2 godz.Źródło: Kobieta i życie