Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z pieczarkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Z kapusty wytnij głąb i gotuj w osolonej wodzie, aż liście zmiękną. Wyjmij kapustę, oddziel 12 sporych liści.
Na maśle podsmaż cebulkę, dodaj pieczarki i duś wszystko przez chwilę. Dopraw. Wystudź.
Kaszę dopraw solą. Do miski włóż mięso, kaszę, pieczarki, koncentrat (2 łyżki odłóż na sos) i wbij jajko.Wymieszaj. Dodaj posiekaną natkę.
Ugotowane liście kapusty osusz ręcznikiem papierowym. Na środku każdego ułóż farsz i zawiń w kopertę.
Na dnie garnka ułóż liście kapusty, a na nich gołąbki. Zalej wodą i gotuj aż zmiękną. Z reszty koncentratu, bulionu i przypraw przygotuj gęsty sos pomidorowy. Polej nim gołąbki.Źródło: Takie jest życie