Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gołąbki z rodzynkami i sosem karmelowym"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3227
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3227
Składniki
ok. 90 min • Porcja ok. 140 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 10-12 porcji.
Kapustę parzę, odrywam liście. Cebulę szklę na maśle, mieszam z mięsami.Dodaję rodzynki, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, doprawiam. Farsz nakładam na liście, zwijam gołąbki. Układam w brytfannie, podlewam szklanką rosołu, duszę do miękkości.
Cukier rumienię na patelni, skrapiam wodą. Zrumieniam na maśle startą cebulę. Rozprowadzam resztą rosołu z mąką, dodaję karmel, sól, sok z cytryny, zagotowuję. Gołąbki polewam sosem.Źródło: Kobieta i życie