Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jedliście już kiedyś gołąbki z serem w tak aromatycznym sosie paprykowym, najwyższa pora.Polecam.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1002
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1002
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 139
Składniki
1. Kapustę myjemy i parzymy gotując w gorącej wodzie. 2. Ryz gotujemy w osolonej wodzie. 3. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą, papryką ostrą, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz starty żółty ser. Na koniec łączymy z ugotowanym ryżem i dokładanie mieszamy.
4. Gotowy farsz nakładamy na każdy liść kapusty, zawijam i układamy w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy wodą i posypujemy Vegetą. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180°C.
5. W tym czasie robimy sos. Obieramy cebulę, drobno kroimy i przekładamy do garnka. 6. Dodajemy pokrojone drobno papryki oraz pomidory, solimy, zalewamy woda i gotujemy 30 minut. 7. Pod koniec gotowania dodajemy sól, pieprz, czosnek, Vegetę, ocet, cukier, majeranek i liście Bazyli, gotujemy 5 minut. Studzimy i blendujemy 8. Sos ponownie przelewamy do garnka, zagęszczamy śmietaną rozrobioną z mąka i chwilkę gotujemy. 9. Gotowym sosem polewamy gołąbki.
10. Danie gotowe. 11. Smacznego.