Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z wędzonką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Kapustę umyć, osuszyć, starannie obrać ze zniszczonych liści. Główkę włożyć do dużego garnka i zalać wrzącą wodą.
Gdy się zagotuje, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut. Kapustę dokładnie odcedzić i odstawić do ostudzenia.
Pomidory pociąć na ósemki lub w kostkę (warto je wcześniej sparzyć i obrać ze skóry). Papryki oczyścić, pokroić w kostkę. Przestudzoną kapustę obrać z liści, jeśli trzeba, ściąć grubsze nerwy. Ryż opłukać i ugotować w osolonej wodzie.
Boczek pokroić w kostkę lub paseczki. Cebulę posiekać. Boczek podsmażyć na patelni, dodać cebulę. Wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. Farsz zawijać w liście kapusty. Ułożyć w garnku na sitku. Parować ok. 40-50 minut.
<strong>: ok. 75 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium