Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki ziemniaczane"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Składniki
90 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na 16 porcji
<strong>Katarzyna Toczek-Gierula z Rzeszowa</strong>
Liście kapusty gotuję w osolonej wodzie 2-3 minuty, aż zmiękną. Po osączeniu odcinam twarde części. Surowe ziemniaki i cebulę ścieram na tarce, do nich dodaję starte 2 gotowane ziemniaki i surową marchew. Wbijam jajko, wszystko mieszam i doprawiam. Farsz nakładam na liście i je zawijam.
Piekę gołąbki w naczyniu żaroodpornym. Podlewam maślanką z przecierem i koprem. Duszę 40-50 min.Źródło: Kobieta i życie