Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonkę przed pieczeniem można podgotować.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Składniki
Golonki umyć. Czosnek obrać i drobno posiekać . Przełożyć do miseczki, dodać olej i przyprawy, dokładnie wymieszać. Mięso natrzeć włożyć do miski, następnie wstawić na kilka godzin do lodówki.
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą. Piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, co jakiś czas polewać piwem.
Ziemniaki obrać i pokroić w ósemki, dodać do golonki i piec jeszcze przez godzinę. Podawać z chrzanem lub sosem czosnkowym. SMACZNEGO!