Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka po bawarsku"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 109
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Golonki włóż do garnka, zalej wodą. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie, gotuj godzinę. Marchewkę, seler i cebulę obierz, dodaj do golonek. Posól, gotuj godzinę. Wyjmij z wywaru, ostudź.
Piwo wymieszaj z majerankiem, papryką, pieprzem i odrobiną soli. Włóż golonki, obtocz, odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Włóż do brytfanny. Piecz godzinę w 200°C, polewając marynatą.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Jaworek z Mętkowa</strong>
Czas przygotowania: 130 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie