Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Golonka w kapuście"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 166
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 366
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1118
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 30
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 166
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 366
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1118
Składniki
Golonki opłucz starannie, włóż do dużego garnka, zalej wodą. Dodaj liść laurowy, kilka ziaren ziela oraz łyżkę soli. Gotuj 2,5 godziny. Włoszczyznę oczyść, rozdrobnij. Połowę włóż do garnka z namoczonym grochem. Zalej litrem wody. Gotuj do miękkości grochu. W razie potrzeby dolej wody.
Pozostałą włoszczyznę dodaj do golonki na 30 min przed końcem gotowania. Cebule poszatkuj. Przesmaż na łyżce oleju z pokrojonym boczkiem. Wrzuć kapustę. Wlej szklankę wody, wkrusz kostkę bulionową. Duś 30 minut.
Groch połącz z 3 łyżkami wywaru z golonki, dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na półmisek. Na nim ułóż doprawioną kapustę oraz golonki.Źródło: Świat kobiety