Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Golonka w piwie"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Umyj golonkę. Natnij skórkę, natrzyj marynatą z soli, pieprzu, majeranku, czosnku, słodkiej papryki i miodu. Odstaw na noc. Obsmaż na oleju z każdej strony.
Do gęsiarki lub dużego naczynia żaroodpornego przełóż golonki, pokrojoną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie, owoce jałowca. Całość zalej piwem.
Naczynie przykryj, piecz w 180°C przez 1,5 godziny, odkryj i piecz bez przykrycia pół godziny. Jeśli mięso mocno się przypieka, nakryj. Podawaj na półmisku z ziemniakami i świeżymi warzywami.
CZAS: około 3 godzinŹródło: Dobry Tydzień