Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka z chrupiącą skórką z zewnątrz i miękkim mięsem w środku. Bez podgotowywania.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1213
Składniki
Kiszoną kapustę kroimy i przekłądamy do głebokiego naczynia żaroodpornego. Cebulę siekamy i dodajemy do kapusty razem z łyżką przyprawy do bigosu. Alternatywnie zamiast przyprawy do bigosu dajemy sól pieprz i trochę kminku. Całość mieszamy
Golonkę przyprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz granulowanym czosnkiem (nalepiej jeśli przyprawimy ją dzień wcześniej) głeboko wcierając przyprawy.
Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez 2,5h nastepnie bez przykrycia jeszcze przez ok 20-30min.