Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy i nie tylko golonki.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1827
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 100
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1827
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Z maggi, soli, pieprzu, lubczyku i pokrojonego w plastry czosnku przygotować marynatę. Umyte i wysuszone golonki obtoczyć w marynacie. Jeżeli marynaty zostanie po prostu wylać na golonki. Szczelnie zawinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka - kilkanaście godzin.
Pokrojoną cebulę zrumienić na oleju. Dodać opłukaną(w zależności od kwasowości i naszych smaków) i pokrojoną kapustę, startą marchewkę, suszone grzyby, liść laurowy kilka ziaren kolorowego pieprzu. Podlać wodą. Dusić pod przykryciem około 2 godzin.Od czasu do czasu wymieszać i w zależności od potrzeby dolewać wody.
Do kapusty wyłożyć zamarynowane golonki. Przykryć kapustą. Całość dusić jeszcze przez około godzinę. Oczywiście od czasu do czasu mieszać i w zależności od potrzeby podlewać wodą.