Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 259
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 474
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 67
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 139
Składniki
Pokrojony czosnek mieszam z pozostałymi składnikami marynaty i smaruję nią umyte, oczyszczone ze szczeciny golonki. Odstawiam na co najmniej 24 godziny do lodówki.
Trzy rękawy do pieczenia związuję z jednej strony, wkładam do każdego jedną golonkę z marynatą, wlewam pół szklanki wody. Związuję z drugiej strony.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wlewam dwie szklanki wody, układam na niej szczelnie zamknięte rękawy z golonkami.
Piekę 2-2,5 godz. (zależnie od wielkości golonek) w 200oC, już bez podlewania wodą i obracania mięsa.
<strong>Czas przygotowania 2 dni. Cena jednej golonki ok. 8 zł.
Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa.</strong>Źródło: Rewia