Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z piekarnika. Golonki z indyka podane z kwaśną kiszoną kapustą połączoną z słodkim ananasem - połączenie idealne:)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 187
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 277
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 187
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 277
Składniki
Golonki indycze myjemy, osuszamy a następnie nacieramy przyprawami. Odstawiamy na dwie godziny w chłodne miejsce.
Kapustę kiszoną lekko odciskamy z soku. Plastry ananasa kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Dodajemy sok ananasowy / ilość zależy od tego jaka kwaśna jest kapusta i jak słodkie lubimy dania/ oraz liście laurowe i ziele angielskie. Kapustę z dodatkami przekładamy do jednego rękawa foliowego a golonki indycze do drugiego. Rękawy układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 stopni C i pieczemy ok. 1 godz. Podajemy zaraz po upieczeniu.